Skip to Store Area:

Wijnhoeve De Colonjes

U bent momenteel op:

Wijnkelder

Algemeen

Het begrip wijnkelder is een breed begrip. Voor velen is dit de plaats waar de flessen wijn bewaard worden.
Voor ons wijnboeren is dit ook de plaats waar de druiven gekneusd, geperst en vergist worden. Met andere woorden waar de wijn gemaakt wordt.

Kelderwerk

Het werk in de kelder vindt voor het grootste deel in de oogstperiode plaats.
Zoals hierboven al kort is aangegeven worden de druiven na het plukken naar de kelder gebracht en verwerkt.
In het kort gaat het als volgt te werk: Bij aankomst worden de druiven gekneusd en eventueel ontsteeld.
   kneuzen van witte druiven

Afhankelijk van het beoogde type wijn wordt er een gedurende een bepaalde periode standtijd gehanteerd. Na deze tijd worden de druiven geperst en vergist. Dit gistingsproces kan wel maanden duren.

afvul installatie

Heeft u interesse en wilt u meer weten over ons werk in onze wijnkelder
dan kunt ons bezoeken voor een rondleiding en proeverij!