Skip to Store Area:

Wijnhoeve De Colonjes

U bent momenteel op:

In de pers

Documentaires over Wijnhoeve de Colonjes

Christian Callec, wijnschrijver

Ten slotte, De Colonjes… Tja, enige jaren geleden introduceerde ik nog vol trots de Nederlandse en Belgische wijnbouw aan een collega en vriend van de alom gerespecteerde Franse Revue du Vin de France (RVF). Hij was zeer te spreken (en daarover schreef hij in RVF) over de kwaliteit van de regent roséwijn van de Colonjes, vergelijkbaar met een top Provence rosé. Nu proefde ik twee witte, een frisse en zeer fruitige Johanniter (met ‘cold soaking’ ???) en een nogal grazig (pyrazine) maar zeker niet onaangename Cabernet blanc (nog even wennen voor de meesten) en een prachtige, perfect evenwichtige, volle maar niet te zware, fruitige en frisse rode wijn van de regent druif. En ja, niet alleen de wijnen behoren voor mij tot de top van de Nederlandse wijnen, maar ook de uitmonstering is gigantisch verbeterd. Ik ben er van overtuigd, van De Colonjes zullen wij en de volgende generaties steeds meer, en beslist in positieve zin, gaan horen en lezen!


Wijnhoeve de Colonjes wint internationale prijs

ColonjesRegent.jpg

Wijnhoeve de Colonjes uit Groesbeek wordt beste internationale Regent-wijnmaker van 2010. Weer internationaal succes voor de Groesbeekse wijnmakers, want in 2009 heeft de wijnhoeve reeds een eerste gouden medaille ontvangen voor haar rode Regentwijn.

Wijnhoeve de Colonjes uit Groesbeek zal op 27 januari a.s. tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn de prijs voor de beste Regentwijnmaker van 2010 in de categorie wijngaarden kleiner dan 15 hectare in ontvangst mogen nemen. De prijs zal worden uitgereikt door de Duitse Staatssecretaris van Landbouw, Frau Julia Klöckner

De Regent is een nieuw blauw druivenras, dat sedert 2001 door Nederlandse wijngaardeniers regelmatig wordt aangeplant. De regent is een vroegrijp ras en daarom erg geschikt voor het wat koudere Nederlandse klimaat. tevens is de Regent veel toleranter tegen schimmels en hoeft er minder gespoten te worden dan bij de klassieke rassen.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse wijngaard wordt verkozen tot beste Regentwijnmaker. De Nederlandse wijnbouw is in ontwikkeling, maar dat een internationale waardering voor die ontwikkeling nu reeds wordt verkregen, is meer dan mocht worden verwacht.